Eindelijk klaar! Mijn “Neat Ripple pattern” van Attic24! Een maand lang was dit patroon mijn vast avondritueel.De materialen
De wol die ik gebruikt heb is Stylecraft special DK double knit. Je hebt dan 17 + 1 bon nodig. 17 voor de strepen en 1 extra voor de rand.

Ik heb mijn spullen gekocht op de webwinkel echtstudio.nl. Echt een aanrader. Ik heb er al verschillende zaken besteld en telkens wordt je pakje zeer snel verzonden. En voor wie van leuke felle kleurtjes houdt, moet er zeker eens een kijkje gaan nemen. Ze hebben wol in fantastische kleuren en fantastische structuren.

Voor dit project heb ik bij echtstudio.nl een pakket gekocht. Je kan je kleuren zelf samenstellen, maar ik heb gekozen voor het standaard pakket. Het patroon staat wel gratis op het internet, maar je krijgt hier ook een print-out van als je bij echtstudio wol koopt voor dit project.
Het patroon
De ripples maken was niet zo moeilijk. Ging tamelijk vlot eigenlijk. Met de rand heb ik meer problemen ondervonden. Dit stond niet zo goed uitgelegd op de website van Attic24. Maar ik heb al wel wat ervaring in haken, dus heb ik er mijn eigen versie van gemaakt. Ook kwam ik op een heel ander formaat uit dan ze op echtstudio.nl vermelden. Ik heb eerder een vierkant deken en niet een rechthoekig. En in het patroon van echtstudio stonden ook enkele foutjes in de kleurcombinaties. Normaal moet je van elke kleur 5x 2 stroken haken. Als je het patroon van echtstudio volgt, dan kom je niet op 5×2, maar heb je van sommige kleuren maar 3 stroken of van enkele zelfs 6 stroken. Allemaal niet erg, want eender hoe je je kleurcombinaties maakt, dit patroon zal volgens mij altijd een prachtig resultaat geven.

Conclusie
Volgens mij is dit een leuk project voor de beginner die al wel eens een klein projectje heeft gemaakt. Tamelijk simpel, gaat vlot vooruit en mooi resultaat. Laat je voor de rand niet afschrikken, maar doe gewoon je eigen ding. Er worden fantastisch leuke boeken verkocht waar alleen patronen van randen in staan. Dus als het ene niet lukt, zoek je gewoon iets anders om de rand af te werken.

 Hieronder nog enkele foto’s.

 En nu hop-hop-hop op naar het volgende projectje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *