Restjes. Als je al heel wat projecten hebt afgewerkt, heb je waarschijnlijk ook al heel wat restjes wol.

Maar wat doe je er mee ?

Restjes zijn ideaal voor kleine haakwerkjes.

Ik heb bijvoorbeeld uit het boek “Amigurumi & more” het bloemetje gemaakt (grote bloem).  Ik heb 2 bloemen aan elkaar genaaid en in de kern een magneetje gestoken (te koop bij echtstudio.nl)   En zo heb je ongelooflijk mooie koelkastmagneten.

Nog enkele leuke ideetjes:

Je kan er bijvoorbeeld ook allemaal bolletjes mee haken en deze allemaal in een hoge vaas verzamelen.  Dit is een hele leuke en originele decoratie.

Granny squares.  Deze zijn ook ideaal om restjes in te verwerken.  Haak bijvoorbeeld alle kernen van de granny’s met je restjes en koop voor de rand van je granny’s extra wol in een neutrale kleur zoals wit, grijs of zwart.   Gegarandeerd een succes.

Pomponnetjes.  Die zijn altijd leuk om als decoratie of versiering te gebruiken.  Of steek er een glitterdraadje bij tussen en hang ze in de kerstboom.

Kleine decoraties om pakjes mee te versieren, zoals een strikje, bloemetjes, …

Slingers.  Je haakt bijvoorbeeld allemaal kleine bloemetjes.  Deze hang je aan elkaar via een lange gehaakte ketting van lossen.   Heel erg mooi als lente-decoratie.  Of vervang de bloemetjes door sterren en je hebt een slinger voor de kerstboom.

… en ik kan zo nog wel even door blijven gaan.

Veel plezier met jullie restjes wol!
—————————————————-

Hier volgen enkele leuke projecten om restjes op te werken:

African flower

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *