Kreadoebeurs 2013 in Utrecht.     Hobbybeurzen zijn geweldig om op ontdekkingstocht te gaan.  Op de Kreadoebeurs in Utrecht liep ik op een gegeven moment voorbij een stand met allemaal ongelooflijk kleurrijke dromenvangers, kleerkasthangers en zonnehangers.

Deze hangers zijn geweldig leuk als decoratie.  Maak ze in rood-wit-goud voor een kerst-sfeer.  En de hele kleintjes kan je zelfs in de kerstboom hangen.   Of maak ze in heel erg felle kleurtjes voor zomerse decoratie.

Deze zonnehangers zijn ook heel leuk om cadeau te geven of om te gebruiken als versiering voor een pakje.

Materialen

dekettingkast.nl verkoopt kleine pakketjes waar al het nodige materiaal reeds in zit.  Ik heb gekozen voor de keltische zonnewijzer in blauwtinten.   Maar je hebt nog heel veel andere keuzes.

1x lichtblauw
1x fel blauw
1x donderblauw
1x gemeleerd blauw
2 kraaltjes
een stuk touw
een ijzeren ring van diameter 18cm

Patroon

Het patroon is redelijk simpel.   Dus volgens mij kan dit perfect gemaakt worden door een beginner, met al een paar haakprojectjes ervaring.

Maar opgelet!  Onderschat niet hoe moeilijk het is om rond de ijzeren ring te haken.  Het is belangrijk dat je de basissteken reeds goed onder de knie hebt en dat je de draadspanning voldoende goed beheerst.

Laat je vooral niet afschrikken.  Gewoon uitproberen.  En voor je het weet heb je zelf zo’n prachtige dromenvanger gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *