Momenteel ben ik een eigen ontwerp aan het maken van de May Rose Wreath van Attic24.   Ik wil er een herfst-versie van maken.  Om de krans te versieren wou ik enkele elfjes en kaboutertjes haken.  Tijdens mijn zoektocht naar leuke patronen kwam ik het patroon Margarita van Mia Zamora-Johnson  (te vinden op de website van Petite Purls) tegen.

Een geweldig leuk en mooi GRATIS amigurumi-patroon van een elfje.  Via bovenstaande link kan je het patroon terugvinden.   Het is zo schattig dat ik er absoluut nog enkele van ga maken.

materialen

Je hebt niet zo veel wol nodig om dit leuke wezentje te maken, maar ik zet hieronder volle bolletjes.  Dan kan je lekker veel elfjes haken.

1 bol Annell Rapido huidskleur roze
1 bol Annell Rapido oranje
1 bol Annell Rapido wit
1 bol Annell Rapido donkerbruin
1 bol Annell Rapido okergeel
restje Annell Rapido roze
2 veiligheidsoogjes van ongeveer 10mm
vulling

patroon

Het patroon kan je gratis terugvinden op de website van Petite Purls.  Alles staat zeer duidelijk uitgelegd.  Het is niet te moeilijk dus zeker ook toegankelijk voor beginnende amigurumisten.

De techniek om de haartjes te maken was ook nieuw voor mij.  In plaats van met de knooptechniek of de lussensteek te werken, worden de haren er op geborduurd.  Je blijft wol toevoegen tot je een lekker dikke haardos hebt.

Op de website worden zwarte oogjes gebruikt.  Ik heb er voor gekozen om de oogjes in dezelfde kleur als het lijfje te doen.  Dit geeft het elfje een mysterieuzere blik.

Zeker een aanrader dit mooie elfje!  Ik zou er zelfs mijn kerstboom mee durven vol hangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *