Deze 2 schattige girafjes zijn de reden waarom ik het boek Amigurumi & more (Tessa van Riet) gekocht heb.

En nu ze klaar zijn, vindt ik ze nog geweldiger!    Ze zijn leuk om te maken, geweldig schattig, je hebt redelijk weinig materiaal nodig en je kan ze vanzelf op 1 namiddagje afwerken.   Handig dus als je nog snel een kadootje zoekt voor een kinderfeestje.

materialen

1 bol catania eigeel
1 bol catania hazelnootbruin
1 bol phildar rozee
1 restje catania roze
2 veiligheidsoogjes van 5mm
een naald om de draadjes in te stoppen
vulling

patroon

Het patroon kan je terugvinden in het boek Amigurumi & more van Tessa van Riet.  Wens je niet het hele boek te kopen, dan kan je het individuele patroon ook nog terugvinden op de website van Woolytoons of op de webwinkel van Echtstudio.nl.
Hier en daar vraagt het patroon om enige behendigheid, omdat je zulke kleine onderdelen moet haken.  Ook het aan elkaar zetten van de kleine onderdelen vraagt soms wat geduld.  
Het beste is dat je eerst de onderdelen met naalden vastzet en ze dan pas vastnaait.  
De uitleg bij het patroon is zeer duidelijk.  Hierdoor zijn deze leuke girafjes ook toegankelijk voor de beginnende amigurumist.
Ik had 2 bolletjes in de kleur geel gekocht.  Uit 1 bolletje kan zowel een grote als een kleine giraf gemaakt worden.  Dus binnenkort kan ik de familie vervolledigen met nog een grote en een baby giraf.
Een leuk ideetje kan zijn, om verschillende diertjes te haken.  Zo kan je bijvoorbeeld een hele zoo haken en deze in de speel-kamer van je kinderen zetten.
Veel plezier met jullie girafjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *