Liefste volgers van mijn blog,

Allereerst aan al mijn lezers:  een fantastisch leuk en crafty 2014 toegewenst.
Verder wil ik jullie allemaal bedanken om telkens trouw mijn blog te lezen en voor alle leuke reacties die ik het afgelopen jaar heb gekregen.  Blijf zeker mijn blog ook dit jaar volgen, want ook dit jaar volgen er nog enkele geweldig leuke projecten.
Hier volgen al enkele voorsmaakjes voor het komende jaar:

1. Royal winter afghan

Hier ben ik al een tijdje aan bezig. Ik hoop dit dekentje af te hebben ten laatste in februari, dus nog veeeeel werk voor de boeg!   Hoe het eindresultaat zal zijn, verklap ik lekker nog niet.  Maar ik kan jullie wel al melden dat de rand van het dekentje een leuke verrassing zal zijn.

2. African flowers project

Dit is een projectje voor op de trein.  Handig klein formaat, niet nodig om veel wol mee te nemen en ideaal om restjes op te werken.   Ik heb nog enkele bloemetjes af te werken en dan komt er een mooi wit randje rond.  Ik heb nog geen idee wat ik daarna met alle bloemetjes ga doen.  Misschien wordt het een dekentje of een handtas ?  Of een teddybeertje ?  Zowel voor jullie als voor mij dus nog een verrassing.

3. Kleurrijk gestreept dekentje

Dit projectje ligt al maanden in mijn kast.  Ik ben hier eigenlijk met gestart om verschillende steken uit te testen.  Het is dus eerder een soort test-lapje…  (wel een erg groot testlapje.)   Toen ik het dit jaar uit de kast haalde om weef-haakwerk (interlocking-crochet) uit te testen en te oefenen, merkte ik dat het eigenlijk ook wel een leuk dekentje aan het worden is.
Dus heb ik beslist om er dit jaar een beetje aan verder te werken en er een leuk dekentje van te maken.
Het wordt een mix & match van allerlei verschillende steken en patronen.  Ik denk dat dit een van mijn leukste projecten gaat worden van dit jaar.  Lekker veel kleur en variatie! (En daar hou ik wel van.)

4. Amigurumi & Forest friends – Fuzzy zwart konijntje

Aan dit patroon ben ik dit jaar gestart.  Het vlot echter minder snel dan verwacht.  Werken met pluizige draad is enorm moeilijk, omdat je de steken niet zo goed ziet.  Je moet dus heel goed tellen en erg aandachtig zijn.  En uiteraard moest ik zonodig weer voor zwarte wol gaan… nog moeilijker om de steken te onderscheiden…
Naarmate het meer herfst/winter werd, merkte ik dat ik helemaal geen steek meer zag. (letterlijk!)   Daarom heb ik toen besloten om het project even opzij te leggen.  Ik hoop dat ik dit deze zomer terug kan opnemen.  En zoals je ziet is ons konijntje bijna klaar. Alleen nog de beentjes, teentjes en het staartje.

5.  Happy het rendier

Waarom deze ?  Deze is toch reeds klaar ?   Okay, maar ik heb nog geweldig veel toffe ideetjes met dit patroon.  Misschien krijgt Happy dit jaar wel een lijfje ?
Ik heb ook aan een collega beloofd dat ik er voor haar eentje zou maken in extra grote uitvoering.  Dus hop-hop-hop op zoek naar dikkere wol en een beetje knutselen om het patroon te vergroten.

6. Little Wendy doll

Dit leuke popje heeft nog wel wat aanpassingen nodig.  Ik ga ze mooier maken tot ik helemaal tevreden ben.  Hiervoor heb ik het boek “The idiots guide to Amigurumi” gekocht.  Een geweldig goed naslagwerk als je zelf Amigurumi’s wil ontwerpen.
En als ze klaar is, wie weet verschijnt ze dan ook niet in enkele nieuwe outfits ?

7. KNOET

Het groene mannetje heb ik eigenlijk ontworpen voor mijn schoonmoeder.  Zij is kleuteronderwijzeres en gebruikt dit schattige popje om kleuters milieubewust te maken en over natuur te leren.  Nu het ontwerp klaar is kan ik eindelijk een KNOET voor haar maken.  Dringend tijd dus om hier mee van start te gaan, want ze heeft al veel geduld moeten uitoefenen…

… en verder …

Oh!  Nog enorm veel inspiratie voor nieuwe projecten.  Geen idee dat ik dit allemaal ga klaarspelen dit jaar. (Waarschijnlijk niet.  Ik heb altijd meer ideeĆ«n dan tijd.)
Als mijn African Flowers klaar zijn, dan ga ik zeker en vast op zoek naar een nieuw “trein-project”.  En ik heb al enkele ideetjes.  En ja, er komen heel veel vrolijke kleurtjes bij kijken, maar ik verklap verder nog niets.
De herfstkrans van Attic24 zou ik dit jaar ook graag verder afwerken.  Ik hoop inspiratie te vinden om deze mooi te decoreren.
Ik heb ook nog enkele geweldig leuke stofjes liggen waarmee ik iets wil doen.  Misschien ga ik nog eens een handtasje haken of een leuke portemonnaie. 
Een van mijn goede voornemens van dit jaar is ook om meer met natuurlijke garens te werken.  Dus meer gaan werken met 100% katoen en  100% wol (vooral ijslandse wol en alapacawol wil ik al lang eens uittesten!), maar ook natuurlijk geverfde wol (DMC heeft hier een heel mooie wolsoort van.)
Oh en nog heel heel heel veel meer, maar we zullen eerst zien of we deze leuke projecten al afgewerkt krijgen. šŸ™‚
Tot de volgende liefste lezers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *