Wie mij al lang genoeg kent, weet dat ik als kind gek was van het kledingmerk Oilily.  Als kind kon ik de oren van mijn ouders hun hoofd zagen voor een Oilily-kleedje.   
Ik heb als kind veel van Oilily gehad!  Niet alleen kledij, maar ook toilet-tasjes, sjaaltjes, parfum en zeepjes.  Ik herinner me de zeepjes nog goed.  Die waren verpakt in geweldig mooie metalen, ronde doosjes.  En als ik me niet vergis dan heb ik al die doosjes nog ergens liggen.  
Vandaag ben ik nog altijd op en top fan van Oilily.  Ik vind de patronen en de kleuren die het merkt gebruikt prachtig!  Ik hou erg veel van die bloem-motieven en vrolijke kleurcombinaties.
Onlangs heb ik op de webshop van Echtstudio het kleurpakket met 18 bollen Catania Grande gekocht.  Van elke kleur 1 bolletjes.  Geweldig voor kleinere projecten.
Wat al heel erg lang op mijn to-do lijstje stond waren de Molly flowers.  Een heel erg geliefd patroon onder de color-crochet-addicts.  Het patroon vindt je hier.  Wie op ravelry zit, kan het patroon terugvinden via deze link: http://www.ravelry.com/patterns/library/mollie-flowers
Het patroon bestaat uit allemaal kleine, aan elkaar genaaide, bloemetjes.  Omdat het geheel tamelijk stug is, is dit een perfect project voor bijvoorbeeld onderzetters voor je kookpotten.   De stug-heid hangt uiteraard ook een beetje af van het soort wol dat je gebruikt.

Materialen

 Catania Grande in de kleuren: wit, rood, roos, grasgroen, limoengroen, oranje, caramel

Ik wou een Oilily-gevoel oproepen met mijn onderzetter en heb daarom vooral roos en rood genomen en hier en daar een accentje gelegd in een andere kleur.   En ik ben zeer tevreden over het resultaat.  Het is exact zoals ik het me had ingebeeld.

Werkwijze

Het patroon kan je vinden hier: http://littlegreen.typepad.com/files/mollie-flowers-2.pdf
Voor het aan elkaar zetten heb ik volgend schema gevolgd:
  1. centraal een oranje bloem
  2. daar rond telkens een afwisseling tussen rood en roos
  3. daar rond: rood, limoen, roos, caramel, rood, groen, roos, limoen, rood, caramel, roos en groen

Dit is ook een geweldig mooi en leuk haakwerkje om cadeau te geven.  Ik ga die van mij wel zelf houden.  Ik vind deze veeeeeeel te mooi. šŸ™‚
Veel plezier met jullie molly flowers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *