Crochet along at the Crafty Crocheters Community
or just CAL@CCC

Naast het volschrijven van mijn eigen blog, volg ik ook een heleboel blogs van andere haaksters en creatievelingen.

Op één van die blogs stond een prachtig gehaakt vierkant motief gepubliceerd.   En wat bleek?  Yes, yes!  Het was een gratis motief!   Het motief maakte deel uit van een CAL.

Geen idee wat een CAL is ?  Wel… ik eerst ook niet, dus ben ik een bezoekje gaan brengen aan de Faceboekgroep Crafty Crocheters Community (CCC) die de CAL’s voor deze mooie vierkantjes organiseert.

CAL betekend blijkbaar (sorry als ik nu dom over kom, maar voor mij is dit allemaal heel erg nieuw) Crochet-A-Long -> of : haak gezellig mee met ons, letterlijk vertaald.   Je werkt bij een crochet CAL dus met meerdere personen tegelijk op hetzelfde patroon.  Het  leuke is dat je dan wekelijks alle verschillende versies kunt terugvinden van de diverse deelnemers.

Niet alleen de facebookgroep CCC organiseert deze, maar je vindt er eindeloos veel op het internet.

De facebookgroep zelf is ook een aanrader.  Vol van creativiteit, gezelligheid en positieve vibes!   Dus spring er gerust even binnen. 😉

De CAL die CCC organiseert is ONE 12″ square a week.  Elke week wordt er een nieuw patroon van een 12 inch vierkant gedeeld op de groep.  Het verrassende is, dat het een uitgeschreven patroon is, ZONDER FOTO!  Dus je weet pas het resultaat als het klaar is.  Spannend….!

Ook leuk, want dan heb ik zeker en vast elke week iets om over te bloggen. 🙂   Laat me zeker weten wat je er van vindt.

Ik heb wel een beetje achterstand, want we zijn reeds in week 4 en ik moet nog aan mijn eerste vierkantje starten.  Dat maakt wel een beetje dat ik wat voordeel kan halen uit mijn achterstand.  De meeste leden hebben al heel mooie foto’s geplaatst op de groep van hun eerste 4 afgewerkte vierkantjes.

De eerste is al klaar.  Nu snel ook met de 2e – 3e en 4e starten, want zondag volgt er al een 5e!

Het je na het zien van deze leuke square ook zin gekregen om mee te doen ?  Kom gerust een kijkje nemen op de Facebookgroep.  Je vindt de groep hier: https://www.facebook.com/groups/officialcccsocialgroup/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *