Crochet along at the Crafty Crocheters Community
or just CAL@CCC

OILILY!

Of dat is waaraan deze kleurcombinatie mij doet denken.  Ik ben ongelooflijk tevreden over mijn 5e vierkant.  De kleuren passen zo geweldig goed bij elkaar.  Elk vierkantje ontdek ik weer een andere geweldig mooie kleurcombinatie en elke kleurcombinatie wekt andere gevoelens of gedachten op bij mij.

Gaan we ze allemaal nog eens overlopen ?

BLOCK #1 – Marokko

Dit was mijn eerste block.  Eerlijk toegegeven, ik heb wat moeten zoeken naar de juiste kleuren en ben zelfs een paar keer helemaal terug opnieuw gestart.

Uiteindelijk zijn het dus de kleuren rood – paars – donkerpaars geworden.  Deze combinatie doet me denken aan die kleurrijke tegeltjes die je in hammams in Marokko kan terugvinden.

BLOCK #2 – Vintage & flower power

Eerst wist ik nog niet wat ik van block #2 moest denken.  Ik vond de kleurcombinatie fantastisch leuk, maar wist niet goed waarom.   2 blokken later wist ik het.   Dit is toch absoluut Flower power vintage!  Deze kleuren zijn absoluut compatibel met de jaren ’70.  Vandaar dat het me ook zo vrolijk maakte. šŸ™‚

BLOCK #3 – Afrika

De kleurcombinatie blauw – donkerpaars – roosbruin roept absoluut een Afrika-gevoel bij mij op!   Dit doet me denken aan al die kleurrijke stofjes waar Afrikaanse vrouwen kledij en hoofddoeken mee maken.  Of zelfs strandtassen en andere tassen.  Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar ik wordt altijd vrolijk van die Afrikaanse drukke en kleurrijke patronen.

BLOCK #4 – I love the nineties!

De beginjaren van house music, Zino & Judy (wie kent er dat kledingmerk nog ???), party, felle kleurtjes gecombineerd met pastels, …   Dat is absoluut iets van de jaren negentig.  Ik heb zelfs nog een outfit gehad dat EXACT van bovenstaande kleuren gebruik maakte!  Het was een gestreept T-shirt met pastelblauw, fluo-oranje en (gewoon) blauw en daar had ik een fluo-oranje rokje bij met zilveren strepen langs de zijkant.

BLOCK #5 – Oilily

Dit is aboluut een Oilily-kleurcombinatie!   Oh!  En dit doet mij zo terugdenken aan mijn kinderjaren.

Dit block is mijn favoriet tot nu toe.  Ik denk dat ik zeker en vast deze kleurcombinatie nog ga gebruiken.  Misschien wordt het wel mijn kleur-handtekening, want ik wordt dolgelukkig van deze kleurtjes bij elkaar te zien.

Nu nog even wat over het patroon.

De moeilijkheidsgraad zegt: medium-gevorderd.   Maar volgens mij ook haalbaar voor een beginner die al wel eens enkele projectjes heeft gehaakt.

Het leuke met al die vierkantjes is, dat je volop je fantasie kan gebruiken bij het kiezen van de kleuren OF je houdt je strikt aan het patroon.  Het kan gewoon niet mis gaan. Eender wat je doet, het gaat altijd fantastisch leuk en verrassend zijn.

Ik begin ondertussen ook wel een beetje door te krijgen hoe je van een cirkel naar een vierkant kan gaan.  Niet zo makkelijk, maar na 45 vierkantjes heb ik het zeker en vast al een heel pak beter onder de knie.

Zijn jullie na het zien van al mijn mooie vierkantjes ook gebeten door het virus en willen jullie ook mee doen met deze CAL ?  Helemaal bovenaan in deze pagina vindt je de link op facebook terug.  Gewoon doen zou ik zo zeggen, het is ongelooflijk leuk om met z’n allen met dezelfde patronen te werken.

Have fun & tot de volgende!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *