Ik heb een schat van een man.  Eén uit duizend, zoals ze hier soms ook wel zeggen…

Maar soms… soms… dan heb je gewoon even zin om alleen te zijn.  Tijd voor jezelf…  Een dagje rust…  Een momentje alleen-tijd…  Ik kan daar echt van genieten…

Vandaag en morgen is het nog eens tijd voor zo’n momentje.  Ik heb enkele dagjes verlof genomen op het werk om lekker thuis te genieten van …

…het gezelschap van één van onze superlieve geadopteerde poezen.  Deze hier is een echte luie dame, maar met Diva-attitude, genaamd Chanel.

… een heerlijke tas karamel-honing thee met hazelnoten-melk.  Yummie, yummie!

… mijn eigen ontwerp van gehaakte onderzetters… zucht… zo mooi…  Deze zijn allemaal gehaakt op de trein.  Ik hou er enorm van om op de trein te haken.  De tijd vliegt dan zo voorbij…  Ik was aan het denken om misschien eens een haak-feestje op de trein te organiseren.  We huren een treinwagon af en stappen op een trein die heeeeeeeel erg lang onderweg is.  Onderweg kan iedereen er bij opspringen, want we doorkruisen heel België…  Op de eindbestemming gaan we dan met z’n allen een lekker tas thee of koffie drinken met een heerlijk stukje taart.  En hop terug naar huis met de trein.  Dat moet toch een geweldig leuk zicht zijn ? Al die hakende dames op de trein!  🙂

… genieten van de bolletjes wol die ik gekocht heb om “Happy het rendier XL” te maken voor een collega van mij.  Ik kan amper wachten om er mee te starten!  Ik ben zo nieuwsschierig hoe deze kleurcombinatie er gaat uitzien.  Volgens mij super mooi, knuffelig en stijlvol.

… ideetjes voor nieuwe dekentjes snel neerkrabbelen, voor ik ze weer kwijt ben!  Dit wordt zeker en vast een projectje voor volgend jaar.  oooh!  Ik kijk er al naar uit!

… een nieuw haakwerkje.  (Weeral een nieuw haakwerkje gestart!?!)  Ik ben zo enthousiast geworden van de CAL van de Official Crafty Crochet Community, dat ik op zoek ben gegaan naar nog een Crochet-a-long project.

Deze heb ik gevonden op de facebookgroep “Dutch crochet, a granny a day 2013“.  Een (gesloten) Nederlandstalige groep (met ENORM veel leden!) die zich specialiseert in het maken en delen van granny squares en granny-projecten.  Maar nu zijn ze aan een sampler-dekentje gestart met z’n allen.  Het leek me een geweldig leuk idee om hier aan mee te doen.  Een geweldig leuke manier om mijn voorraad wol een beetje in te krimpen.  (En een geweldig excuus om daarna nieuwe kleurtjes te kopen.)

Ik had nog enorm veel groen-tinten in voorraad waar ik al een tijdje vanaf wil.  Volgens mij gaat dit dekentje deze wol enorm mooi laten uitkomen.  Het zal een herfst-achtige look krijgen.  En dat komt net goed uit, want tegen November denk ik dat het project afgerond wordt. 🙂

De bolletjes wol die ik voor dit project heb uitgekozen.  Allemaal in een grote winkelzak, klaar om gebruikt te worden.

Hij is geweldig leuk aan het worden, vind ik!    Het eindresultaat zal ik zeker en vast bloggen.  Ik heb ook een leuke kleurcombinatie uitgezocht, want ik had niet van alle groentinten evenveel bolletjes.  Deze zal ik ook posten bij mijn blog van het eindresultaat.

Tot nu toe heb ik volgende gebruikt: kaki, beige, gemêleerd, kaki, gemêleerd, beige, wit, groen, wit, groen, wit, gemêleerd, wit

Wil je ook nog meedoen met deze CAL ?  Volgens mij kan dat nog wel.  Schrijf je in via de groep “Dutch crochet, a granny a day 2013“.   We zitten momenteel aan week 6, dus je zal wel een beetje moeten haken om dit in te halen. 🙂  Maar ik heb het ook gedaan en die 6 weken vallen heus wel mee hoor.

Je kan ook het patroon volgen op de blog “De Creatieve wereld van Terray“.  Helemaal rechts staan alle links naar de blogposts van het patroon voor week 1 tot 6.

… en nu ga ik nog wat genieten van mijn vrije tijd…

groetjes en tot de volgende!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *