Mijn man en ik wonen in een prachtige streek.  Heel erg landelijk en dus ideaal om te wandelen.

We gaan dan ook geregeld de streek een beetje verkennen.

Op de verschillende toeristische diensten bij ons in de buurt, vindt je ook enorm veel wandelkaarten.  En voor wie van veel groen en natuur houdt is dit echt wel een aanrader.  Bijna alle wandelingen doorkruisen de natuur.  Soms kan je “uren” wandelen zonder ook maar één huis tegen te komen.

Gisteren zijn we gaan wandelen in Borgloon.  Daar loopt nog tot 2016 een kunsttentoonstelling langs de wandelpaden.   Omdat het gisteren al wat later was, hebben we de korte wandeling gedaan van 5,5 km.  In totaal kan je er een wandeling maken van 16 km, maar als je ook de wandelkaarten hebt van de aansluitende wandelgebieden, dan kan je er zelfs een dagtrektocht van maken.

Hier volgen enkele sfeerbeelden…

Aan het begin van het wandelpad is er een gezellige tunnel.  Deze tunnel dient om veilig de drukke baan over te steken.   Op het bordje rechts zie je de 4 wandelingen van Borgloon.
Geel – oranje – blauw – groen

Je ziet het niet zo goed op de foto, maar de afgelopen dagen had het nogal veel geregend.  De paden waren met momenten heel erg modderig.  Rubberen laarsjes of een stevige wandelschoen zijn dan zeker aan te raden.

In de verte één van de kunstwerken…

oh!!!! We zijn er bijna!   Zie je hoe het kunstwerk de kerk op de achtergrond omkadert ?  Geweldig toch!

Snel enkele foto’s nemen binnen in het kunstwerk.

Dit kunstwerk noemt “Twijfelgrens”.  Als je goed kijkt kan je het ook zo lezen.  Voor dit kunstwerk moet je even de juiste hoek vinden om het woord “twijfelgrens” te kunnen lezen.  Het kunstwerk was ook van plaats veranderd, waardoor we er eerst even hebben achter moeten zoeken… (met veel twijfel tot gevolg! Zouden we nu hier af moeten slagen of hier ?)  Volgens mij stiekem ook de bedoeling van de kunstenaar.

En dan kwamen we een hele grote picknickweide tegen!  Aan de inkom van de weide stond een mooi houten streekgebonden kunstwerkje. 

In een boom van de weide een huisje voor de lokale steenuil.

Spijtig is dit maar een houten steenuil.  Ik zou de echte bewoner wel eens willen zien.

Geef toe… deze picknickweide is toch prachtig!  Temidden van de appelbomen.

Je ziet het niet zo goed op de foto, maar deze stijle bergaf moesten we op het einde van de wandeling ook terug bergop nemen… pfff…. stevig voor de beentjes hoor!

Nog snel een selfie nemen!  En dan een lekkere pannekoek gaan eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *