(for English translation Scrol to the bottom of this page.)
Mooi hé dat vestje ?  Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik zag dat het gehaakt was!  
Het patroon heb ik gevonden via mijn ravelry account, maar is origineel gepubliceerd in het magazine “Interweave crochet – autumn 2012”.  De naam van het patroon is “Fall fields cardigan”.
Op ravelry kan je het hier vinden: ravelry/Fall Fields cardigan.  
Het magazine kan je via deze link downloaden: Interweave crochet.

Het was even zoeken naar de geschikte wol.  De wol die in het patroon wordt voorgesteld, is handgesponnen wol en dus in zeer beperkte maten beschikbaar.  Ook is die wol heel wat prijziger dan commerciële wol.  Omdat ik nog nooit een kledingstuk heb gehaakt, wou ik toch voor de zekerheid geen te dure wol nemen.  Ook waren er van de voorgestelde wol niet zo veel kleuren beschikbaar.

Maar geen nood!  Ik heb mooie kleurtjes gevonden hoor.

Omdat ik met andere wol werk, moest ik wel een beetje op goed gevoel proberen in te schatten hoeveel wol ik zou nodig hebben.  De dame van het wolwinkeltje heeft me hier heel erg goed mee geholpen.

En dan… Starten!  Je start met de boord van het vestje.  Ik merkte al snel dat de moeilijkheidsgraad voor dit vestje erg hoog ligt.  Maar geen nood.  Ik ben een doorzetter!  Het gaat me wel lukken.
En ja hoor.  Ondertussen ben ik al aardig op weg.  Ik hoop nu alleen maar dat mijn maat klopt, want ik heb geen idee hoe ik dat dan achteraf nog ga oplossen.
Nog eventjes heeeeeeel erg veel werk, maar binnenkort laat ik jullie zeker en vast het afgewerkt resultaat zien.
———————————————————————————————————————————-
Oh! What a lovely cardigan!  I just love it!  Want it!  And you know what?  It seems that this cardigan is crocheted? What ?  Yes, really.
I found the pattern when I cruisin’ around a bit in the pattern section in my ravelry account.   The original pattern was published in “Interweave crochet” magazine, edition autumn 2012 and is named “Fall fields cardigan”.
Here’s the ravelry link: ravelry/Fall Fields cardigan.  
Here’s the magazine link: Interweave crochet.

The pattern suggest to use a yarn that is handspun.  But at the moment that brand doesn’t offer a lot of the suggested yarn.   I was also a bit in doubt.  Handspun yarn is a bit more expensive and I since this was my first try-out on a cardigan pattern…  I wasn’t so sure if I wanted to spend that much money on yarn.   So the result was -> me going to the local yarn store, in search of a nice alternative.

Oh!  And a lovely alternative I did find!  Look at those colours!  Haha! And it’s 100% virgin wool and super soft.

An other brand of wool, also meant that I had to re-check the gauge and amount of yarn.  But luckily the lady of the local yarn-shop was extremely nice to help me a bit on this.  So I hope that I have bought enough yarn to make this lovely cardigan.

Ready… set… Go!  
The pattern makes you start with the border.  A bit tricky… actually pretty tricky…  I guess this pattern is suitable for more experienced crocheteers.   But no worries!  This makes the project a perfect learning curve.  
I only hope that I’ve got my gauge right.  Because if I messed up that… oh boy… how am I gonna fix that afterwards…
But no panic.  There’s still al lot of needlework to do.  And who knows, maybe it’ ll turn out just perfectly….

1 reactie op kleurrijke vest voor de frisse zomeravonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *