(for English scroll down)
Oh!  Wat was ik blij toen ik de blog zag van gemhaakt door marijtje!   Op haar blogpost showt ze haar nieuwste dekentje.  Een dekentje gemaakt met een heel oud patroon. En wil het toch wel lukken, dat het nu net DAT patroon is, waar het bij mij allemaal mee begon!  

Dit boek is het!  Heb boek waar het bij mij allemaal mee begon. 

Het is een boek van 1979 en was nog van mijn moeder.  Zij heeft dit boek ooit gekocht, omdat een tante haar had leren haken.   Toen ik ongeveer 8 jaar oud was heb ik dit boek in de kast gevonden en is mijn liefde voor haken gestart.

Ongeveer 10 à 12 jaar geleden heb ik het boek herontdekt en besloot ik mijn eerste dekentje te maken.

Hieronder het resultaat…. en een trotse poes die het dekentje al enkele jaren toegeëigend heeft.

Ik heb toen gebruik gemaakt van bolletjes wol die ik thuis en bij mijn grootmoeder op zolder had gevonden.  Als je goed kijkt, dan zie je dat de kleuren dus niet allemaal hetzelfde zijn.  Er zit hier en daar een tintje verschil op.

Maar toch… ik hou van mijn eerste dekentje.  Misschien dat ik hem ooit nog eens maak, maar dan ook met leuke kleurtjes zoals die van Marijtje.

————–> English version

Instant happiness, when I saw the blogpost from gemhaakt door marijtje!   On one of her latest posts she shows her newest crocheted blanket.  A beautiful creation with lovely summery colors.  The pattern she used came from an old book she once got from her aunt.  And this pattern happens to be THE pattern where it all started for me! 

This is the book… where it all started for me…  The book that tingled my interest in crochet and where I once found the pattern for my first blanket.
The book was published in 1979 and belonged to my mother.  She once bought the book because an aunt taught her to crochet.  I must have been about 8 years old, when I found this book.

About 10-12 years ago I rediscovered this book and decided to make my first crochet blanket.

The result…  look below!  Even our cat loves it.  She hasn’t lost side of “her” blanket since she discovered it about 6 years ago.

Since it was my first blanket, I only used scrap yarn.  I found some leftovers in the attic at my moms and at my grandmoms.  So you might notice that the colors are a tiny bit different in some places.

But still…  I love my first blanket.  Now that I saw the beautiful version of Marijtje, I’m thinking about making this blanket again… in lovely spring or summer colors…

3 reacties op BOEK : Het grote bruna brei- en haakboek

    • Ja, fantastisch patroon. In die oude haakboeken staan echt wel pareltjes van patronen.
      -> hop, hop, allen snel naar de 2e hands boekenwinkel. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *