(scroll down for English version)

Craftsy cursus : Hoe ontwerp ik mijn eigen Amigurumi monster ?

Jullie zullen misschien wel gemerkt hebben dat het de laatste tijd een beetje stiller is geworden op mijn blog.   En misschien vragen jullie je ook af waarom.

Wel…  Enkele weken terug heb ik een online cursus gevolgd om zelf Amigurumi’s te leren ontwerpen.   De cursus is van Stacey Trock en kan je volgen op Craftsy.

Craftsy is een creatief leerplatvorm.  Je vindt er ongelooflijk veel cursussen terug.  Echt wel leuk om eens een kijkje op te nemen, als je een creatief diertje bent, zoals ik.   De cursussen worden in het Engels gegeven en zijn interactief.  Dus als je een vraag hebt kan je die onmiddellijk stellen via een soort chat-venstertje.

Tijdens de cursus leert Stacey je hoe je op gevoel kan werken.  Dus stel… je ziet ergens een mooi figuurtje en zou hier een gehaakte versie van willen maken.  Stacey leert je in haar cursus stap voor stap hoe je dit moet aanpakken.    Je leert dus zonder patroon werken.  En tot nu toe vindt ik dat geweldig leuk!   Daarnaast leer je ook om je eigen projecten uit te werken, hoe je kan berekenen hoeveel garen je nodig hebt.   Een geweldig leuke cursus om te doen.

Hier volgen enkele leuke foto’s van de cursus:

Dit is het eerste monster dat je leert maken.   Het is een patroon van Stacey (ball monster), maar tijdens de cursus moedigt ze ja al onmiddellijk aan om zelf te proberen de vorm te vinden en niet naar het patroon te kijken.  Die van mij is tamelijk goed gelukt, vindt ik.  Als extraatje heb ik mijn monstertje nog een bloemetje gegeven.

Vervolgens ga je over naar complexere vormen en technieken.  Ook hier wordt je weer aangemoedigd om je eigen versie te maken van Stacey haar patroon.  Ook deze is weer geweldig leuk.


Mr Toothy!  Dit is mijn absolute favoriet uit de cursus.

En dan mag je zelf beginnen te ontwerpen.  Dit is mijn eerste poging.  hahaha!  Ik vind het best wel een grappig monstertje.  Ik heb het Beauty & the beastie genoemd.
Mijn volgend ontwerp ging al heel wat beter.  Hieronder vindt je mijn Intergalactic Giraffe Monster terug.  Geweldig leuke, toch ?

Voilà.  Daar was ik dus de laatste tijd mee bezig, met het creëren van mijn eigen ontwerpen.  Momenteel is er nog ééntje in de running.  Een heel erg leuke.  Maar verder zeg ik nog niets.  Nog eventjes geduld en dan post ik fotootjes.

Binnenkort zal ik jullie mee laten zien hoe zo’n ontwerpproces loopt.  En het patroontje krijgen jullie er dan gratis bij.

groetjes en tot de volgende!

———->  English version

Craftsy course : Design your own amigurumi monster.

You might have noticed that I am a bit more absent on my blog lately…  And you might wonder why that is. 

Well…  a few weeks ago I had some great fun on Craftsy!  I followed a course on how to design your own Amigurumi from Stacey Trock.

Don’t know Craftsy?  Then you might want to check it out.  It’s an online platform for crafty courses.  You can find baking courses, crochet courses, sewing courses, DIY courses, … and so on!  There’s a course for every crafty thing you can think of!   I love Craftsy!  

There’s still one on my agenda: wool spinning.  It would be crazy if you could just spin your own blend!  That would really make your stuffed-ies unique.  I also like that the courses are interactive. There’s a kind of chat window for instant questions during the video sessions.  And there’s a forum linked to your class for chatty things or questions.

In the course I learned how to crochet without a pattern.  So if you ever see a lovely shape of stuffed animal and you’d love to make a crochet version of it, Stacey learns you how to do this.  Next to that, she also learns you how to design your own creatures, how to calculate the yardage…

Here’s some pictures of my stuffed monsters from the course:

ah!  I really love this one.  This is the firs monster you learn to crochet. Stacey learns you the most basic shapes AND learns you how to personalize it.  In fact she really encourages you to NOT follow her pattern, but just do what you feel is right.  The pattern is “Ball Monster” from Stacey.  I added a flower to make it a girly-monster.   Oh! She is so cute.

Next step in the course -> how to crochet more complex shapes.  Also this “little” (if anything… Stacey’s stuffies are NOT little, but just big enough to hug and cuddle)  stuffie is a pattern from Stacey.  I decides to try out a stripy pattern.  What do you think about my Froggy Alien ?  I really like him.

Mister Thoothy!!!!!  Isn’t he just adorable.   This one is absolutely my favorite pattern from the monster-course.

And then it’s up to you.  Start designing your own fluffy monsters.    This is my first attempt.  Think it’s kind of a funny monster.  I called it Beauty and the Beastie.
My next design worked out much better.  What do you think about my Intergalactic Giraffe Monster ? I think he’s just awesome.

So now you know what occupied me for the last few weeks.  Courses and designing.

And that’s not all.  At the moment I have dozens of ideas for designs.  And… I am at the point of finishing off another Amigurumi design.  But I’m not telling you more.  It’s a little surprise.  Just keep following my blog if you’d like to know more.

I am also planning to show you how I design my Amigurumi’s.  I will put up a blog post for every step in the creation process.  Including the pattern.

See you soon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *