(scroll down for English blog post)

Het is weer tijd voor W.I.P. wednesday.

Zoals gewoonlijk ben ik weer met vele dingen tegelijk bezig.  Hier volgen enkele van de leuke projectjes waar ik momenteel aan werk.

Momenteel loopt er een leuke CAL (crochet-a-long) ter promotie van de lancering van het boek “Amamani puzzle balls” van Dedri Uys.  Ik doe ook mee, omdat ik deze puzzels geweldig mooi vind.  Het boek is trouwens een aanrader.  De designs zijn stuk voor stuk pareltjes en het zijn geweldig originele cadeautjes om aan jonge kinderen te geven.   Wil je ook mee doen met deze CAL ? Spring gerust even binnen op de ravelry groep en laat je resultaat zien.

Het garen dat ik voor deze CAL gebruik wil ik toch ook even laten zien.  Een deel van de opbrengst van dit garen gaat naar projecten om het regenwoud te beschermen.  Maar kijk vooral hoe mooi dit garen is!  Ik was onmiddellijk verliefd.  Het is eigenlijk sokkengaren, maar ik gebruik hele vaak sokkengaren om knuffels mee te haken.  Dat is lekker stevig en duurzaam en heel vaak 100% wol en ook nog eens zeer prijsvriendelijk.

Gisteren ben ik ook van start gegaan met het haken van een pannenlapje.  Ik gebruik hiervoor de tapestry-techniek.  Een compleet nieuwe techniek voor mij, maar je kan er enorm mooie en kleurige patronen mee haken.

Zo, dat is waar ik momenteel aan werk.  Wil je het eindresultaat ook weten ?  Schrijf je dan in op mijn blog door bovenaan je mailadres in te geven.   Of voeg me toe op ravelry.

groetjes en tot volgende woensdag!

Wendy

———-> English version

It’s W.I.P. Wednesday!

As usual I’m working on too many projects at once, but these two I currently like the most :

I am working on an Amamani puzzle ball from Dedri Uys’s book “Amamani puzzle balls“.  But I’m not the only one, since it’s a crochet-a-long project to promote this book.  It’s her first publication, so I was happy to support.  But that’s not the only reason I joined.  I just love the patterns in the book.  Piece by piece they are extremely cute and really beautiful.  And best of all, very original.  Those amamani puzzle balls are not only a joy to make, but are also a great gift for a toddler.  Wanna join ?  You can find the CAL on ravelry groep.

Here’s the yarn I’m using for this project.  It’s a sock yarn, but I use it a lot to crochet stuffed animals, because it’s very strong and durable.  This yarn is an extra special one.  A part of the profit goes to projects that support the protection of the rain forrest.  And next to that it is just gorgeous yarn.

Yesterday I started working on a new project. (I know what you’re thinking… Yes, I started again another project…).  I’m doing my first attempt of tapestry crochet.  I just love how you can create beautiful color combinations with this technique.  It’s going to be a potholder.  Don’t you just love these colors!

That’s it for now.  Are you interested in the end results ?  Feel free to subscribe to my blog.  Just fill in your e-mail adres on top of my blog or ad me on your ravelry account.

see you next Wednesday!

crafty greetings!
Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *