(scroll down for English)

Proeflapjes…  ik heb er absoluut geen talent voor.

Het valt mij namelijk heel erg op dat, als ik een proeflapje maak, mijn haakwerk altijd te klein is.  Dus als iemand mij les kan geven in het ontcijferen van een proeflapje, wees welkom.

Nadat ik gisteren ongeveer 1/3 van het eerste deel van mijn sjaal had gehaakt, wou ik even checken of mijn afmetingen nog klopten.  Niet dus.  Mijn sjaal zou ongeveer 20cm korter worden dan de afmetingen in het patroon.  grrrrrrrr….

Na eventjes twijfelen, de nodige ergernissen en gegrommel, besloot ik toch om mijn werk terug uit te halen en over te schakelen naar een 5mm haaknaald.

Het is niet de eerste keer dat ik iets fout doe bij het interpreteren van een proeflapje.  Ik denk dat ik daar dus nog stevig wat oefening in kan gebruiken.

Genoeg gegrommeld.  Er zijn ook leuke dingen om te vertellen.

Ik was namelijk al een tijdje op zoek naar een Tunische haaknaald met een flexibel einde.  De brei-naald variant vindt je bijna overal, maar er is ook een versie met een korte haaknaald waar een soort plastieken koortje aan hangt.

Om Amazon vindt je deze wel, maar vaak leveren ze niet in België.  Ofwel staat er zo’n slechte kritiek bij het artikel, dat ik twijfels krijg over de kwaliteit van het product.

Maar!  Ik heb de ideale haaknaald gevonden!   Lana Grossa heeft namelijk bamboo haaknaalden met een gaatje in.  Je kan deze dus als gewone haaknaald gebruiken, maar ook als Tunische haaknaald.  Gewoon zelf een draadje door het gaatje steken en je bent vertrokken.

Ik heb mijn collectie onmiddellijk aangevuld met deze leukerds.

Wil je er ook eentje ?  Je vindt ze onder ander terug op de webshop van Lana Grossa.

haakse groetjes,
Wendy

———> English


Gauge swaps…  I have no talent at all for those things.

Every time I make a swap and measure it, my work turns out too small! So tips or some lessons in swap-making are welcome.

I already finished about 1/3 from part one, when I noticed that my scarf would turn out 20 cm shorter than the pattern suggested.  aaaaarrggggh!

After some rethinking, some doubt and a lot of swearing (I’m sorry for that…), I decided to undo my work and switch to a 5mm crochet hook.  That would give me, with certainty the right measurements.

The frustrating about this, is that it is not the first time that I read my swap wrong.  And I have no idea at all what is going wrong.  Maybe it has something to do with my crochet technique or maybe I measure my swap wrong.  I have no clue at all.  So… I guess I just have to practice a little more on that.

Anyway, I also have fun stuff to tell.

A while ago I was on the lookout for some Tunisian crochet needles with a flexible end.
You can find the classical Tunisian crochet needle almost everywhere, but there’s also a variant that looks like a normal crochet hook, but has a long flexible plastic tubes attached to it.

I did find some of these on Amazon, but none of the companies delivered to Belgium.  And others had really bad reviews about the quality…

However, suddenly I stumbled upon these genial hooks from Lana Grosse.  They look like normal crochet hook, made of bamboo, but they have a little hole at the end of the handle.   So if you’re doing Tunisian crochet, you just attach a little string to your needle and you’re ready to go.

I immediately bought some of these fantastic hooks in my favorite sizes.

If you want one for yourself, you can find them on the Lana Grossa webshop.

crafty greetings,
Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *