(For English please scroll down)

Boek : Amigurumi & Forest friends
Patroon : Fuzzy konijn
Designer : Tessa van Riet-Ernst

Moeilijkheidsgraad : gevorderd

Gebruikte materialen

 • 3 bollen Annell Flash color – zwart
 • 1 bol Drops Paris – licht perzik
 • 1 bol Schachenmayr Brazilia – ecru
 • 12 mm veiligheidsogen bruin
 • 1 veiligheidsneusje roze
 • synthetische vulling
Gehaakt met een 4 mm haaknaald.

Over het patroon

Geweldig mooi patroon.  Deze knuffel schreeuwt gewoon “knuffel mij!”.  Op dat gebied is het dus absoluut een geslaagd ontwerp.  
Zoals ik ook gewoon ben van de patronen van Tessa van Riet is er een erg goede en duidelijke omschrijving in het boek om het patroon te volgen.
Ook werd er weer voldoende aandacht gegeven aan leuke kleine details, zoals de teentjes.
Zelf heb ik meerdere jaren over het patroon gedaan.  De reden is mijn keuze van garen.  Ik raad het absoluut af om met zwart pluizig garen te werken.  Je ziet absoluut niets van je steken en moet aldus elke steek in elke toer tellen.  Elke steek is ook, als het ware, een gokje, want je ziet niet of je de haaknaald juist steekt.
In het boek wordt aangeraden om te werken met Schachenmayr Brazilia in de kleur beige en ecru. 
Ik heb dit garen in de kleur ecru gebruikt voor de lichtere accentjes.  Mijn ervaring zegt dat dit garen veel makkelijker haakt.  De centrale draad is dikker, waardoor je redelijk gemakkelijk je steken kan zien.
Voor een beginnend haker raad ik het echter niet aan om met pluizig garen te werken.  Het positieve is dat dit patroon ook perfect kan gehaakt worden met normaal garen.  Als je toch graag een pluiziger versie wenst, kies dan een garen op basis van wol.  Als je daarna je knuffeltje borstelt met een kam die ijzeren pinnetjes heeft, krijg je ook een heel erg mooi pluizig effect.
Conclusie : gewoon proberen!
creatieve groetjes,
Wendy
———> English versionBook : Amigurumi & Forest friends
Pattern : Fuzzy konijn (Fluffy rabbit)
Designer : Tessa van Riet-Ernst

Difficulty : experienced

Materials used

 • 3 skeins Annell Flash color – black
 • 1 skein Drops Paris – light peach
 • 1 skein Schachenmayr Brazilia – ecru
 • 12 mm safety eyes brown
 • 1 safety nose pink
 • stuffing
I used a 4 mm crochet hook (or size G).

About the pattern

I just love the design.  It screams “Hugg me!”  Don’t you agree ?
As all patterns from Tessa van Riet, there’s a good working description in the book. I also love the way she puts those lovely little details in the pattern, like the toes.
I do regret my yarn-choice.  The black fluffy yarn is almost impossible to work with.  That’s also the reason that it took me several years to finish this cutie.  Therefor I don’t recommend working with black or dark colored yarn.  It’s impossible to see your stitches, so you have to count every stitch you’re making to keep track of the pattern.  And since you cannot frog fluffy yarn, you cannot afford to make a mistake.
In the book, Tessa van Riet advised to use Schachenmayr Brazilia in light colors.  I used Brazilia for the little details, like the belly.  My experience with this yarn was much better.  The chord of the yarn is much thicker and much easier to see.  So I recommend you use the yarn Tessa van Riet suggests in the pattern.
The pattern is suitable for a less experienced crocheter IF you use normal yarn.   However, if you like to have a fluffy version, choose a yarn with wool in it.  When your rabbit is finished, you can brush it with an grooming brush.  It will give your rabbit a lovely fluffy look as well.
So my conclusion of this pattern : just give it a go!  It’s a lovely design and you’ll no doubt love the result.
crafty greetings,
Wendy

2 reacties op patroon recensie : Fuzzy konijn // pattern review : Fuzzy rabbit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *