(scroll down for English)

Vorige week ben ik gestart met het haken van een sjaal met Tunische steken.

De wol is zo dun dat de sjaal een prachtig delicate look zal hebben.   Het kabelpatroon wordt wel een beetje naar de achtergrond gedrukt, omdat het garen zo dun is.  Maar dat neemt niet weg dat het model van de sjaal perfect is voor het resultaat dat ik beoogde.

Ik had 2 bolletjes gekocht, maar het ziet er naar uit dat ik met 1 bolletje ook al voldoende ga hebben.  En ik heb reeds het perfecte idee om mijn andere bolletje aan op te haken.

Misschien maak ik de sjaal ook nog wel in een dikker garen, want het is echt wel een leuk patroon.

Ik ben momenteel geweldige fan van Tunisch haakwerk.  Momentele bruist mijn hoofd van ideeĆ«n voor eigen ontwerpen die ik binnenkort zeker eens ga uittesten.

Wil je meer weten over Tunisch haakwerk?   Er is onlangs een nieuwe site opgericht die zich uitsluitend op deze techniek focust.  Ga zeker een kijkje nemen op de site Tunisian Crochet Companion.  Je vindt hier een bron aan informatie en tutorials EN een heleboel gratis patronen.

Veel plezier ermee!

creatieve groetjes,
Wendy

———-> English

Remember the scarf in Tunisian crochet stitches I started last week ?  I’m still working on it. šŸ™‚

I’m really loving the yarn I choose for this shawl.  It’s so delicate and lacy that it will absolutely look expensive.  The downside is that the yarn is a bit too lacy to see the cable motive in the scarf.  But the model of the design is exactly what I was aiming for.  So I might make a second one and use a thicker yarn for a better stitch definition of the cables.

I bought 2 skeins, but it seems that 1 skein might already be enough to finish this shawl.  This means that I will have 1 skein left and, oh yes, I already have a lovely plan for that one.

At the moment I’m a real fan of Tunisian crochet.  I have many ideas for lovely scarfs in this technique that I will definitely take to the test.

If you’re interested in Tunisian crochet, make sure to visit the website of Tunisian Crochet Companion.  It’s a recently released website, full of techniques, tips, free patterns and a lovely blog.

Have fun!

crafty greetings,
Wendy

1 reactie op W.I.P. : Tunisian crochet shawl

  1. Hoi Wendy, via je berichtje op ravelry kom ik op je prachtige blog terecht! Ik heb toevallig twee weken geleden twee tunische haaknaalden gekocht maar moet me er nog verder in verdiepen. Ik ben dus heel blij met je link šŸ˜‰ Ik ben ook gelijk je volger geworden uiteraard šŸ˜‰
    Groetjes, Wendy
    Wendy's Mhaaksels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *