(scroll down for English)

Het is al een heel tijdje geleden dat ik nog eens geblogd heb.  Maar dat wil zeker niet zeggen dat ik al die tijd heb stil gezeten!

De afgelopen maanden ben ik enorm actief geweest!

Hier volgt een snel overzichtje.

JULY

July was het startshot voor een nieuwe crochet-along van de crafty crochet community.  Deze keer een kleurrijk kussen met een soort van borduur-haak-techniek (Overlay-crochet).  Wil je’m ook maken ?  Zoek dan naar Circles of the Sun van Tatsiana Kupryianchyk. Hier zijn mijn negen vierkantjes.  Nu nog omvormen tot een kussen!

Ik heb ook voor de eerste keer meegedaan aan Tour de Fleece en Tour de Loop.  Tour de Watte ?!?
Tour de Fleece wil zeggen dat je elke dag tijdens de Tour de France wol moet spinnen.  Ik heb een oud spinnewieltje en wou de uitdaging wel aan gaan.  Op ravelry kon je eventueel lid worden van een team (zoals dat in de echte Tour de France ook is!)

Ik sloot me aan bij #TeamTardis.  Mijn target : Elke dag minstens 15 minuten spinnen.  En dat is geweldig goed gelukt!  Zie hier het resultaat:

En weet je wat ?  Blijkbaar kon je er ook prijzen mee winnen!  Ik heb prachtige wol gewonnen (6 bollen!!!) van een onafhankelijke schapenboerderij/-spinnerij.  Een droom voor een wol-fashionista als ik.  De wol komt van Spinners Eden en is van Romeldale schapen.  Hun website is absoluut eens een bezoekje waard.

Voor Tour de Loop sloot ik me aan bij de groep van Freshstitches.  Hier geen prijzen, maar gewoon gezellig in groep 1 uurtje per dag haken, breien, naaien, …

AUGUSTUS

De SWAP-maand.  Ik sloot me aan bij 2 swaps.  Een wol-swap en een project-tassen-swap.

Deze van de tasjes loopt nog.  Voor de wol-swap heb ik zopas mijn pakje weer klaar gemaakt om naar de volgende te versturen.  En kijk nu toch wat een leuke wolletjes en extra’s ik in mijn wol-swap heb gekregen!

Augustus was ook de maand van de OWL-mazing swap van Freshstitches.  Dit is een soort van geheime-vriendjes spelletje.  Je haakt een uiltje en stuurt dit op naar je geheime vriendje.  Zelf krijg je ook van iemand onbekend een uiltje toegestuurd.  Meestal zitten er ook nog enkele kleine extraatjes bij in je pakje.  Deze swap loopt nog tot oktober, dus best mogelijk dat ik pas eind oktober mijn geheim pakje ontvang.  Spannend!   Hier alvast een kleine teaser van wat ik heb opgestuurd naar mijn geheim vriendje…

Dat was het voorlopig!

creatieve groetjes!
Wendy

———-> English

It has been a while since I’ve posted something on my blog.  However, that doesn’t mean that I haven’t been creative.  

Because I did A LOT of creativity the past months.

JULY

July means -> new crochet-along from the crafty crochet community.  This cal was all about overlay crochet.  Tempted to do some fancy overlay crochet ?  You can still make the squares from this crochet-along.  Go to Circles of the Sun from Tatsiana Kupryianchyk.  Here’s my 9 squares.  All that’s left now is sew them into a pillow.

This month was also my first Tour de Fleece and Tour de Loop.  Which Tour ?!?

Tour de Fleece just means that you need to spin yarn every day during Tour de France.  I have an old spinning wheel and thought it would be the perfect challenge for me.
I joined the #TeamTardis group on ravelry (Yes!  you could join a team!) and set my goals for 15 minutes of spinning a day.

And look at those cute yarnies I created during Tour de Fleece!

But the best is still to come!  Apparently you could win prices and I won 6 beautiful skeins of wool from an independent farm!  How amazing is that!  The yarn is from Spinners Eden.  They breed Romeldale sheep.  It’s a kind of sheep that has beautiful soft and durable yarn.

For Tour de Loop I joined Freshstitches.  No prices here, but just some old-fashioned and cosy group of ladies doing some crochet at the same time.

AUGUST

SWAP-month!  I joined 2 swaps. A project-bag swap and a yarn-swap.  I just LOVE swaps!

I just received my package from the bag-swap.  AMAZINGLY beautiful bags!  I need to sew up some bags myself, choose what I’d like to keep and send it off to the next person.

The yarn-swap is already preparing for it’s second round.  I just received the package and selected some gorgeous yarnies to keep.  And look at the lovely goodies my swappie added to the package!
I’ve already prepared the package to ship it to the next person.

August was also the start for the OWL-mazing swap from Freshstitches.  For this swap, you need to make the very cute owl from Freshstitches and send it to your secret friend.  In reverse there’s also an secret friend that will send a cute owl to you.  The fun is that nobody knows who’s whose secret friend.  Also fun is that sometimes there’s some little extra’s in your package.   -> squee!

Here’s a little teaser of the owl for my swappee…

See you next time!

crafty greeting!
Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *