De 5 beste online shops om unieke veiligheidsogen te kopen.

We zijn door het dolle heen.  Jeej! Weer een geweldig leuk nieuw amigurumi patroon (=gehaakte knuffel) gevonden!  En wow zeg, kijk nou hoe prachtig de oogjes zijn.

Niet veel later staat je besluit vast.  Jep, die ga ik maken.  Snel naar de wolwinkel alle spulletje kopen en dan maar zoeken naar leuke oogjes om je eigen versie te maken van dat leuke ontwerpje.  Al snel kom je half teleurgesteld thuis… de keuze aan oogjes in de lokale wolwinkel was maar zwak.  En uiteraard hadden ze ook niet het formaat dat je wou…  Dus je hebt dan maar iets anders meegenomen… datgene dat de verkoopster je had aangeraden… Nu ja… aangeraden… Je wou eigenlijk andere oogjes, meer zoals in het patroon… misschien een ander kleurtje, maar toch… meer zoals in het patroon…  De zin om er aan te beginnen is al in je schoenen aan het zakken…

Herkenbaar?  Zonde toch!

En wat als ik je nu zeg dat je dezelfde unieke oogjes wel kunt vinden?  Weliswaar niet in de lokale wolwinkel, maar wel online!  Er zijn erg veel online shops met een mooi aanbod aan veiligheidsoogjes.  Ik heb er enkele voor jullie geselecteerd.

De 5 beste online shops om unieke veiligheidsogen te kopen.

1. Suncatcher craft eyes

Mijn absolute go-to shop en favoriet!  Een geweldige online shop als je op zoek bent naar alle soorten veiligheidsogen, in alle mogelijke kleuren en formaten.  Ze hebben ook blanco ogen die je zelf nog kan schilderen met acrylverf. (Doe dit ALTIJD met acrylverf om een duurzaam en kwalitatief product te hebben.)

Voor de grootverbruiker is er de mogelijkheid om per 50 of zelfs 100 paar aan te kopen.  Of je kan ook kiezen voor een box met een assortiment van verschillende oogjes.

De service van deze shop is heel erg goed en de kwaliteit van de oogjes is uitstekend tot zeer goed.  Probeer zeker de glow-in-the-dark oogjes eens uit voor het komende Halloween-seizoen.

2. 6060 eyes

Zoek je uniek, maar heb je geen zin om je oogjes zelf met de hand te schilderen?  Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op deze webshop.  Naast de standaard collectie van zwarte oogjes en gekleurde oogjes, hebben ze ook een erg mooie collectie handgeschilderde oogjes.

Ook erg leuk zijn de kikkeroogjes met een bewegende pupil.

Eerder op zoek naar een leuk neusje?  Die hebben ze ook.

3. Freshstitches

Stacey Trock van Freshstitches ontwerpt niet alleen haakpatronen voor knuffels, maar ze verkoopt ook de materialen om ze te maken.

In haar aanbod zitten, naast de standaard veiligheidsogen, ook enkele zeer mooie cartoon-oogjes die ze speciaal voor haar eigen shop op maat heeft laten maken.

Ik heb al meerder van haar oogjes gebruikt en deze zijn zeer goed van kwaliteit.  De comic-oogjes zijn fantastisch als je eens iets anders wil.  Ze geven je knuffel een instant cartoon-look.

4. Situer

Hier kocht ik vroeger al mijn oogjes.  Ze hebben een enorm aanbod aan formaten en kleuren en ook enkele zeer leuke cartoon oogjes.

Minpuntje vind ik wel de sluitringen.  Situer gebruikt egale plastic sluitringen. Deze zijn iets stugger en wat moeilijker om aan te brengen.  Maar hier zijn uiteraard wel wat tips voor te vinden op internet.

De 5 beste online shops om unieke veiligheidsogen te kopen.

Als je op Etsy zoekt vindt je al snel honderden shops die veiligheidsoogjes verkopen.  Toch raad ik aan om een beetje waakzaam te zijn als je knuffeltje bestemd is om voor een klein kind.
(Het wordt afgeraden om voor kinderen jonger dan 3 jaar veiligheidsogen te gebruiken.  In plaats daarvan kan je de oogjes borduren of haken, zoals bijvoorbeeld de oogjes van Lily, het draakje of de 3 happy fish.)

Zoek naar referenties.  Sommige  winkels hebben ook een etsy-winkel.  Staan er veel leuke reacties?  Dan zit je waarschijnlijk goed.

Kinderen houden hun speelgoed meestal niet onder een glazen stolp. Er wordt lekker veel mee gespeeld en slijtage is onvermijdelijk.  Je wil dus oogjes die die tegen een stootje kunnen, niet afbreken na enkele speelbeurten, een sporadische wasbeurt overleven en geproduceerd werden met veilige materialen.

De sluitring is ook belangrijk.  De plastic sluitringen met groefjes (de onderste op de foto) zijn het makkelijkst om aan te brengen, gevolgd door de metalen ring met groefjes (de middelste op de foto).  Sommige producenten bieden egale sluitringen aan.  Deze zijn moeilijker aan te brengen, omdat ze wat stugger zijn.  Je kan hier eventueel een hulpmiddel voor gebruiken zoals een stevige metalen ring, een knijptang or een speciale tool om deze sluitringen aan te brengen.

De meeste sites die kind-veilige oogjes verkopen vermelden dit ook op hun site.  Ben je niet zeker?  Vraag het dan even na bij de verkoper.

Klaar om te gaan shoppen?  Welke oogjes heb jij gekocht?  Laat een berichtje na onder deze post.

creatieve groetje,
Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *