Little Wendy crochet yarn review Lennard the frog prince

Bij het haken van amigurumi hoef je meestal geen rekening te houden met de stekenverhouding.  Je kan dus eender welk garen gebruiken.   Gebruik je een dikker garen, dan krijg je een grotere knuffel en bij een dunner garen krijg je een kleinere knuffel.  Maar maakt het echt niet uit?  Of toch een beetje?

Elk garen haakt een beetje anders en heeft een andere stekenverhouding.  Het resultaat zal dus inderdaad altijd wel een beetje anders zijn, maar dit hoeft zeker niet negatief te zijn!  Op deze manier krijgt je knuffel zijn eigen unieke karaktertje.

Ik heb voor jullie 3 garens getest met mijn Lennard de kikkerprins patroon.  Alle drie de garens zijn milieuvriendelijk en verkrijgbaar in heerlijk felle kleurtjes.

Koop de garens door op de link in de titel te klikken.

1. Blue sky fibers – worsted cotton

Een erg zacht garen dat een erg hoog knuffelgehalte garandeert.
Het garen vormt brede steken, waardoor je knuffeltje ook breder wordt.

Het is een erg delicaat en luxueus garen en dit merk je ook wel een beetje aan de prijs.  Maar als je alleen maar het beste van het best wenst, dan is dit garen absoluut een aanrader.
Door de zachte twist in het garen is het wel even opletten als je de onderdeeltjes aan elkaar zet.  Het garen breekt ietsje sneller dan harder katoen (alleen als je de onderdelen aan elkaar zet).  Je kan dit vermijden door je draad af en toe een beetje extra twist te geven.

Voor de kikker gebruikte ik de kleuren: “Pickle”, “Tomato”, “Dandelion” en “Drift”.

KOOP DIT GAREN NU

2. Lion Brand – Kitchen cotton

Dit garen heeft eerder hoge steken.  Je knuffeltje zal dus slanker en groter worden.
Kitchen cotton is een perfect garen als je een beperkter budget hebt, maar toch nog milieuvriendelijk garen wenst te gebruiken.

Op het eerste zicht lijkt dit garen een beetje stugger, maar ik kan je verzekeren dat de knuffel ook erg zacht is.  Mijn zoontje was even zeer fan van deze knuffel als van de versie gemaakt in de andere garens.

Wat ik ook zo leuk vindt aan dit garen, is dat de kleuren echt super helder zijn.  En de namen zijn ook om van te snoepen.  Voor de kikker gebruikte ik de kleuren: “Snap pea”, “Hot pepper”, “Vanilla” en “Citrus”.

KOOP DIT GAREN NU

3. DMC – natura just cotton medium

Dit is mijn favoriete garen voor amigurumi’s.  De stekenverhouding zit zowat tussen deze van de Blue Sky Fibers en Lion Brand in.
Het garen is sterk, zacht en heeft een mooie glans.

De prijs is ietsje hoger dan de Kitchen cotton van Lion Brand, maar zeker nog betaalbaar.

Er is ook een dunnere versie van dit garen en een extra dikke versie van dit garen.  Dit maakt dat je de verschillende diktes eventueel kunt combineren.

Voor de kikker gebruikte ik de kleuren: “08 groen”, “55 rood”, “01 wit” en “99 geel”.

KOOP DIT GAREN NU

Welke is jouw favoriete garen voor het maken van amigurumi?  Laat een berichtje achter in de commentaren hieronder.


Deze blogpost werkt met affiliate links naar lovecrochet.com.

Ik neem betaalde reviews aan!  Wil jij je patroon, boek, haaknaald of garen in de spotlights laten zetten?  Contacteer me dan via wendy@littlewendycrochet.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *