Sinds kort pendel ik dagelijks met de trein naar mijn werk.  De treinrit duurt ongeveer 50 minuutjes.  Een heerlijk momentje dus om mijn haakwerkje boven te halen.    En wat nog leuker is… voor je’t goed en wel weet ben je weeral op je bestemming!  Oh, wat vliegt die tijd als ik in m’n haak-zen-modus zit. 
🙂
Natuurlijk moest ik eerst op zoek naar een geschikt haakproject voor op te trein.  Liefst een project dat niet te complex is, veel variatie heeft en lekker snel werkt. 
Ik had nog heel wat restjes Stylecraft special DK liggen.  Geweldig leuke wol om te haken trouwens!
Maar wat doe je met restjes ?  Niet altijd makkelijk om een geschikt project te vinden voor de (soms) hele kleine bolletjes die je nog in voorraad hebt…
Gelukkig zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden om restjes op een leuke manier weg te werken.  Een van die voorbeelden…  Bloemetjes haken!   En wat nog leuke is, dit is een geweldig goed projectje voor op de trein.   Je neemt gewoon enkele restjes wol mee (in een klein toillettasje of zo), je favoriete haaknaald, een klein schaartje (bijvoorbeeld een nagelschaartje) en voilà! je bent vertrokken.
Ondertussen zijn mijn restjes Stylekraft bijna op en heb ik een heuse stapel geweldig vrolijk gekleurde bloemetjes.   
Onlangs heb ik 2 haakboeken gekocht over kleurige haakprojecten en dit gaf me onmiddellijk zin om ook met kleurtjes te experimenteren. 
En de resultaten zijn geweldig.  Ik heb enkele hele mooie en geslaagde kleurcombinaties ontdekt die ik zeker nog ga gebruiken in toekomstige projecten.  Hieronder een overzicht met enkele foto’s.  Aan jullie om te beslissen welke jullie de mooiste kleurcombinaties vinden. 😉
Het patroon voor de bloemetjes heb ik gehaald van de website van Heidi Bears en is het patroon African flower.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *