Crochet along at the Crafty Crocheters Community
or just CAL@CCC
(klik op bovenstaande link om het patroon te raadplegen.)
(click on the hyperlink for the pattern —> scroll down for English blog post)

Voor week 12 heeft Kimberly Slifer (de host van deze CAL en de dame die al de mooie patronen heeft uitgezocht.) weeral een ongelooflijk mooi vierkant geselecteerd.

Het ontwerp is van Chris Simon.  Ik ben even een kijkje gaan nemen op de ravelry website van Chris Simon en ze is zeker niet aan haar proefstuk toe.  Hou je van bloemige vierkantjes?  Ga dan zeker en vast eens een kijkje nemen op haar ravelry pagina. (klik hier)

Hier volgt alweer de NL vertaling van het patroon:

GEBRUIKTE STEKEN:
lussen = ls
vasten = v
halve vaste = hv
stokje = st

minderen met een halve vaste = min. hv => haal een lus op in de twee volgende steken.  Je hebt nu 3 lussen op je naald.  Haal de 3e lus (de laatst opgehaalde) door de twee andere lussen op je naald.

V-steek = V-st => 1st, 1ls, 1st

 Toer 1:  maak een ketting van 4 lussen.  Sluit de ring met een hv. Haak 1 ls, haak 12 v in de ring. Sluit je ring met een hv in de eerste v van je ring. (12)

 Toer 2:  1 keerlus, hv in dezelfde steek, (3 ls, sla de volgende steek over, v in de volgende) x5, 3 ls, sluit je toer met een hv in de eerste steek van de toer.

Toer 3:  haak 5 v in elke ketting van 3 lussen.  Sluit je toer met een hv. (Je hebt nu 6 groepjes van 5 vasten)

Toer 4: hv in de volgende twee steken.  Je zou nu in het midden moeten zijn van een groepje van 5 vasten.  1 keerlus, v in dezelfde steek, (4 ls, sla 4 steken over, v in de volgende steek) x5, 4 ls, sluiten je toer met een hv, hecht af.

Geen paniek!  Het is normaal dat je werkje nu een beetje bol staat.  Dat komt allemaal goed in de volgende toeren.

 Toer 5: Hecht een nieuwe kleur aan met een v rond één van de 4-lussen kettingen.  Haak in dezelfde opening (2 st, 3 ls, 2 st, 1 v).  Haak in alle volgende openingen (1 v, 2 st, 3 ls, 2 st, 1v).  Sluit je toer met een hv.

Toer 6: 4 ls, *(st, 1 ls) x5 in de 3-ls openingen van vorige toer , st tussen de twee v van de vorige toer, 1 ls*, herhaal wat tussen * * staat 5x.  Sluit je toer met een hv in de 3e van je 4ls.  Hecht af.
Je hebt nu 6 boogjes.

Toer 7:  Hecht de nieuwe kleur aan met een v in één van de ruimtes waar je 1 ls gehaakt hebt aan het begin van een boogje.  Je gaat deze toer alleen werken in deze ruimtes.
2 st in de volgende ruimte, (3 st in de volgende ruimte) x2, 2st in de volgende ruimte, 1v in de volgene ruimte.  *v in de volgende ruimte, 2 st in de volgende ruimte, (3st in de volgende ruimte) x2, 2st in de volgende ruimte, v in de volgende ruimte*, herhaal tussen * 5x.   Sluit je ring met een hv.

Toer 8: * hv in elk st van de vorige toer, min.hv in in de 2 opeenvolgende v van de vorige toer* x 5, sluit je toer met een hv.

Toer 9: Deze is een beetje moeilijk.  Op bovenstaande foto kan je een beetje verduidelijking vinden hoe je de steken van de vorige toer moet vinden.
Keer je werk om en zoek de steken van toer 6.  Zoek het middelste st van één van de boogjes.  We zullen voor deze toer alleen in de achterste lus van toer 6 werken.  We haken alleen in de achterste lus van het middelste boogje en in de achterste lus van het stokje tussen elk boogje.
Hecht je kleur aan met een v in één van de boogjes, (5 ls, v in de achterste lus van het stokje tussen de boogjes, 5 ls, v in de achterste lus van het middelste stokje van het volgende boogje) x5, 5ls, v in de achterste lus van het stokje tussen de boogjes, 5ls, sluit je toer met een hv.

 Als alles goed gegaan is, dan heb je nu 12 ruimtes van 5 lussen.  Langs de voorzijde zie je deze toer niet.

 Toer 10:  hv tot je in de eerste open ruimte bent. In deze ruimte haak je (3ls, 3st, 3ls, 4st).
*(in de volgende ruimte haak je: 1 ls, 4st) x2, 1 ls, (in de volgende ruimte haak je: 4st, 3 ls, 4st)* herhaal tussen * 2x, ( in de volgende ruimte haak je: 1 ls, 4 st) x2, 1 ls, sluit je toer met een hv.

Je hebt nu 4 rechte zijden gecreëerd, met aan elke zijde 4 groepjes van 4 st.  Hieronder nog even een foto van de achterzijde van het werk.

 Toer 11: Ik heb voor deze toer een andere kleur genomen.  Maar dit hoeft niet.  In het standaard patroon wordt hier gewoon in dezelfde kleur verder gewerkt.

hv in de volgende steken tot je in de opening op één van de hoeken bent.  Haak (1 ls, 1 v, 2 ls, 1 v) in de hoek.  Haak in alle volgende st en de ruimtes tussen de groepjes 1 v.
Haak in de hoeken telkens (1 v, 2 ls, 1 v).  Sluit je toer met een hv.

Tel je steken even na.  Elke zijde telt normaal 21 v.

 Toer 12: haak hv tot je weer in een hoek-opening bent.  Haak in elke hoek (2 st, 2 ls, 2 st), haak langs de lange zijden volgende: *sla 1 steek over, (V-st, sla 2 steken over, V-st) x6, sla 1 steek over*
Sluit je toer met een hv.

(Het origineel patroon blijft ook hier nog in dezelfde kleur verder werken.)

Toer 13: hv in de volgende steken tot je weer in een hoek-opening bent.
Haak in elke hoek : (1v, 2 ls, 1v)
Haak in alle andere steken van de rechte zijden 1 v.
Hecht je kleur af.

 Toer 14: Hecht een nieuwe kleur aan in een van de hoeken.
Haak in alle hoeken : (2st, 2 ls, 2st)
Haak langs alle lange zijden:
*1 st in de volgende steek, (1 ls, sla een steek over, st in de volgende st) x13*
Hecht je kleur af.

 Toer 15:  Hecht een nieuwe kleur aan.
Haak in elke steek 1 v.
Haak in de ruimtes op de hoeken (1 v, 2 ls, 1 v)
Hecht je kleur af.

 Toer 16: hecht een nieuwe kleur aan.
Haak in elke steek 1 st.
Haak in de ruimtes op de hoeken: (2 st, 2 ls, 2 st)

Hecht af en werk de eindjes weg.

En dit zijn mijn vierkantjes tot nu toe!

———-> English version

Crochet along at the Crafty Crocheters Community
or just CAL@CCC
(click on the hyperlink for the pattern 

And Kimberly Slifer again did a wonderful job for square #12.  For those who don’t know who she is, she is the lovely lady that has selected all the squares for this CAL and is one of the hosts for the facebook-group.

This time it’s a design from Chris Simon.  I really love this design so much, that I had to check out Chris Simon’s ravelry page.  And oh my!  Does she have lots of lovely flowery square-designs!  So if this kind of square is your thing, you should go check out her other designs.  (click here)

That’s it for now!  Hope you enjoyed my pictures.   If you’d like the English photo tutorial, just go to the website of lookatwhatimade.

Have fun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *